Hudební obor

Canto u Motýlů v Šumperku

Sbor Canto si o víkendu 9.-10.11. náramně užil návštěvu u věhlasného sboru Motýli Šumperk.

V minulosti Šumperk navštívila přípravka Rarášci a nyní to bylo poprvé v historii, co na reciproční víkend vyrazilo koncertní Canto. Návštěva u Motýlů pro nás byla překrásným zážitem po všech stránkách. Po příjezdu jsme si prohlédli zázemí a zkušebny Motýlů a absolvovali plánovaný společný workshop jehož cílem nebylo jen předávání zkušeností, ale i nácvik společných písní na nadcházející koncerty.

V sobotu se konal první společný koncert v klášterním kostele Zvěstování Panny Marie. V hledišti bylo plno, v kostele krásně teplo a Cantu se moc příjemně zpívalo. Nedělní dopoledne si všichni užili v báječných rodinách a brzy odpoledne už jsme zkoušeli na "První koncert Růžových dětí", který se konal ve velkém sále Domu kultury. Vystoupila zde všechna šumperská připravná oddělení včetně koncertních Motýlů a tečku udělalo Canto.

Vělké poděkování patří sbormistryni Motýlů Helence Stojaníkové, která celý náš pobyt připravila a všem jejím skvělým pomocníkům, protože o nás bylo neuvěřitelně krásně postaráno. Dokonce tak, že po necelých dvou dnech se někteří naši sboristi loučili s rodinami u autobusu se slzičkami v očích. Moc se těšíme, až budeme moci přivítat sbor Motýli u nás v Náchodě!

Fotogalerie